Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Κάτι για εσένα


Ο εαυτός σου πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητά σου. Όχι, όχι με την έννοια του εγωισμού, με την έννοια της φροντίδας. Αν δεν είσαι εσύ καλά, πώς θα προσφέρεις στους αγαπημένους σου; Πώς θα μπορέσεις να κάνεις όσα θέλεις; Αν δεν μπορείς εσύ να προσέχεις και να φροντίζεις τον εαυτό σου, πώς θα τα καταφέρει οποιοσδήποτε άλλος;
Είναι πάρα πολύ εύκολο κολπάκι, μην πάει το μυαλό σου μακριά. Κάθε μέρα κάνε κάτι καλό για σένα. Τόσο απλό. Βρες τα πιο μικρά και εύκολα πράγματα και κάν’τα για σένα. Μπορεί να είναι ακόμα και κάτι που κάνεις έτσι κι αλλιώς, απλά τώρα θα σκέφτεσαι συνειδητά ότι το κάνεις για σένα, εκεί βρίσκεται το κλειδί.
Μπορεί να είναι μια επίσκεψη στο γυμναστήριο, ένα πιο υγιεινό γεύμα, μια περιποίηση, μια μικρή αλλαγή στην εμφάνιση. Μπορείς απλά να αλλάξεις χτένισμα, δεν χρειάζεται να πας κομμωτήριο. Μπορείς να φορέσεις εκείνα τα σέξυ εσώρουχα που δε θα τα βλέπει κανένας, αλλά εσύ θα νιώθεις καλά. Μπορείς να φλερτάρεις λίγο με μια περαστική, έτσι απλά για το παιχνίδι και την τόνωση του ηθικού. Μπορείς να κάνεις μια βόλτα στον ήλιο. Ή να βρεις μια ώρα ελεύθερη για να απολαύσεις ένα ποτήρι καλό κρασί ή το αγαπημένο σου ποτό με την ανάλογη ατμόσφαιρα. Βρες οτιδήποτε μικρό ή μεγάλο που θα σε ευχαριστήσει ή απλά θα κάνει καλό στον οργανισμό σου και κάν’το, δεν χρειάζεται καν να ξοδέψεις χρήματα.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην το ξεχνάς και να βάζεις τη φαντασία σου να δουλέψει για να βρίσκεις κάτι διαφορετικό κάθε μέρα. Ίσως σου ακούγεται χαζό ή δύσκολο, αλλά δοκίμασέ το και μετά κρίνε το. Είναι απλό, εύκολο και δεν υπάρχει περίπτωση να σου κάνει κακό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: