Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Όταν μια φωτογραφία καταστρέφεται...

Πόσες αναμνήσεις παίρνει μαζί της; Μια εικόνα που θυμίζει μια μέρα πριν 10 χρόνια. Μια συνηθισμένη μέρα, μια παρέα που τότε θεωρούνταν δεδομένη. Άτομα που ίσως δεν ξαναδώ ποτέ, αφού έχω να τα δω περίπου 6 χρόνια. Ακόμα και αν τα ξαναδώ όμως, ακόμα κι αν δεν είχαμε χαθεί, ποτέ δε θα'ναι όπως εκείνη τη μέρα, σε εκείνο το μέρος.
Μια εικόνα που μου θύμισε πώς ήμουν παιδί. Είχα ξεχάσει οτι είχα πάει σε εκείνο το μέρος. Είχα ξεχάσει με ποιά άτομα ήμουν. Μόλις είδα ό,τι απέμεινε από τη φωτογραφία, τα θυμήθηκα όλα. Τα παιχνίδια που κάναμε, τα πειράγματα και τις πλάκες. Την παρέα που είχα, τα όνειρα, τη ζωντάνια.
Μια φωτογραφϊα αποθανατίζει μια στιγμή. Μια στιγμή που θα σου θυμίζει ποιός ήσουνα. Όλα τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τα όνειρα που είχες εκείνη τη στιγμή. Υπάρχουν φωτογραφίες που αντιπροσωπεύουν μια ολόκληρη εποχή. Φωτογραφίες που δεν κοιτάς και πολύ συχνά, για να λέμε την αλήθεια. Όμως ξέρεις ότι είναι εκεί. Ανά πάσα στιγμή και για οποιοδήποτε λόγο μπορείς να τις βγάλεις από το σκονισμένο συρτάρι και να τις κοιτάξεις, να θυμηθείς. Να γελάσεις με το περίεργο ντύσιμο και τα αστεία μαλλιά που είχατε όλοι τότε. Να θυμηθείς πράγματα, καταστάσεις και άτομα που έχεις να σκεφτείς χρόνια.
Όταν αυτές οι φωτογρφίες καταστρέφονται, τι μένει να σου θυμίζει εκείνες τις εποχές;

Δεν υπάρχουν σχόλια: