Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Ζώα Vs Άνθρωπος 1-0

Τα ζώα σκοτώνουν για ένα και μόνο λόγο: την επιβίωση. Είτε για να τραφούν, είτε για να αμυνθούν. Ο άνθρωπος σκοτώνει για πολλούς λόγους, εκτός από την επιβίωση. Σκοτώνει λόγω μίσους, κακίας, αλαζονείας, απερισκεψίας, για το χρήμα, ακόμα και για διασκέδαση!
Τα ζώα επεκτείνουν την περιοχή τους μόνο όταν στην περιοχή που έχουν ήδη δεν επαρκεί η τροφή. Ο άνθρωπος το κάνει από απληστία.
Στη φύση μπορούν να συνυπάρχουν πολλά είδη ζώων μαζί στην ίδια περιοχή. Ο άνθρωπος προσπαθεί να εκδιώξει, να αφανίσει ή έστω να κυριαρχήσει στα άλλα ζώα, ενώ υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να συνυπάρξουν ούτε καν με άλλους ανθρώπους.
Τα ζώα υπερασπίζονται με τη ζωή τους την οικογένειά τους και την αγέλη τους. Ο άνθρωπος συνωμοτεί εις βάρος της κοινότητας όπου ανήκει και είναι ικανός να σκοτώσει ο ίδιος την οικογένειά του.
Τα ζώα μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικό περιβάλλον αν χρειαστεί. Ο άνθρωπος προσπαθεί να προσαρμόσει το περιβάλλον στα μέτρα του, με αποτέλεσμα να το καταστρέφει.
Τα ζώα παίρνουν από τη φύση μόνο όσα είναι απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Ο άνθρωπος την αφανίζει αλόγιστα.
Τα ζώα αποδέχονται αυτό που είναι. Ο άνθρωπος πάντα προσπαθεί να γίνει κάτι άλλο.
Τα ζώα ζουν σύμφωνα με τους νόμους της φύσης. Ο άνθρωπος προσπαθεί μονίμως να τους υπερβεί.
Τα ζώα είναι αξιοθαύμαστα Ο άνθρωπος θα μπορούσε να είναι αξιοθαύμαστος, αλλά συνήθως είναι αξιοθρήνητος
Τα ζώα χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους για την επιβίωσή τους και για το καλό της αγέλης τους. Ο άνθρωπος τις χρησιμοποιεί για να βλάψει τα ζώα, άλλους ανθρώπους και εν τέλει τη φύση.
Τα ζώα αποτελούν μέρος της αρμονίας της φύσης. Ο άνθρωπος αποτελεί εχθρό της.
Μετά από όλα αυτά, πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να θεωρούμαστε το πιο έξυπνο και εξελιγμένο είδος του πλανήτη; Δεν κυριαρχούμε επειδή είμαστε οι πιο δυνατοί ή οι πιο έξυπνοι, αλλά επειδή είμαστε οι πιο αδίστακτοι.

1 σχόλιο:

@ngel είπε...

Τελικά οι άνθρωποι είναι πολύ ζώα...